denisova-ukrayina-gotova-do-obminu-utrimuvanimi-z-rf

Денісова: Україна готова до обміну утримуваними з РФ

 • 10178 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Україна готова до обміну утримуваними з Російською Федерацією у будь-який момент, зараз йде процес домовленостей. Про це журналістам повідомила український Омбудсмен Людмила Денісова по прибуттю до Лефортовського суду Москви, де сьогодні відбуваються засідання стосовно українських моряків, передає УНН.

"Зараз йде процес домовленостей. Як в мінському форматі, так і в нормандському форматі зустрілися радники президентів в Парижі. Після цього заступник голови Офісу президента заявив, що є наміри щодо обміну. Ми обмінялися списками утримуваних осіб з уповноваженою з прав людини РФ (Тетяною Москальковою - ред.). Зараз ми готуємо це питання з боку гуманітарного права і міжнародних гуманітарних норм. Тому ми - Україна - готові до обміну в будь-який момент", - заявила Омбудсмен.

Зазначимо, Омбудсмен Денісова прибула до Лефортовського суду Москви на суд щодо продовження термінів утримання під вартою українських військовополонених моряків.

Нагадаємо, рідні українських моряків приїхали на суд до Москви.

Суд у РФ 17 липня розгляне продовження арешту українським морякам.

5 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряків арештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика