den-babaka-v-tkg-rosiya-148-y-raz-sprobuvala-pidminiti-storoni-konfliktu-garmash

"День бабака" в ТКГ: Росія 148-й раз спробувала підмінити сторони конфлікту - Гармаш

 • 24171 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Під час засідання політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі, Росія знову спробувала підмінити сторони конфлікту, заявивши, що ОРДЛО є "другою стороною в конфлікті з Україною". Про це написав представник окремих районів Донецької області в Тристоронный контактній групі в Мінську Сергій Гармаш у себе в Facebook, передає УНН.

Цитата:

"На робочій групі Мінської ТКГ з політичних питань сьогоднішній День бабака повністю виправдав свою репутацію. 148 засідання Росія намагається підмінити сторони конфлікту, заявляючи, що не вона, а ОРДЛО є "другою стороною в конфлікті з Україною". Спроба підмінити сторону конфлікту, а відповідно і переговорів, проявляється навіть у свідомій (не можуть же провалами в пам'яті страждати одночасно всі представники РФ...) підміні поняття "Тристороння контактна група" на неіснуючу "Контактну групу", "ОРДЛО" на відсутній в мінських документах "Донбас", - написав Гармаш.

Деталі

За словами українського представника, на сьогоднішній зустрічі, представник РФ "договорився до того, що назвав "перевищенням повноважень" заяву керівника української делегації в підгрупі Андрія Костіна, який нагадав, що саме Росія є другою стороною конфлікту з Україною...".

Контекст

Як повідомляв УНН, на цьому тижні заплановані чергові засідання Тристоронньої контактної групи. Зокрема, сьогодні має відбутися відеоконференція робочих груп з питань безпеки, гуманітарної, економічної, політичної.

Завтра, 3 лютого - відеоконференція спільного засідання Тристоронньої контактної групи.

Порядок денний включає такі питання як:

- імплементація Мінських угод і підсумків Паризького саміту;

- забезпечення безпеки в зоні конфлікту, дотримання режиму припинення вогню, розведення сил і засобів, включаючи узгодження нових ділянок розведення; оновлення плану розмінування;

- продовження розробки плану спільних кроків;

- відновлення роботи КПВВ і відкриття нових в н.п. Золоте і Щастя; обмін утримуваними особами; повний і безумовний доступ міжнародних організацій;

- відновлення соціально-економічних зв'язків через лінію розмежування.

Українські Національні Новини

Політика