deklaratsiya-vitse-mera-odesi-viklikala-pidozri-u-nazk

Декларація віце-мера Одеси викликала підозри у НАЗК

 • 23168 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Національне агентство з протидії корупції (НАЗК) ретельно перевірить декларацію першого заступника міського голови Одеси Михайла Кучука. Автоматичний аналіз виявив високий рівень ризиків у поданій ним декларації, повідомляють в Агентстві, передає УНН.

Відзначається, що НАЗК почало перевірку 20 нових декларацій високопосадовців. Передусім будуть перевірятися доходи народних депутатів Галини Третьякової, Євгенія Петруняка і Сергія Рудика.

Також розпочато перевірку ще 17 декларацій, у яких комп'ютер за результатами автоматичного аналізу виявив високий рівень ризиків. У фокусі уваги Агенства - співробітники Нацполіції, судді та представники регіональної влади.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру декларацій, Кучук Михайло Ілліч задекларував в 2020 р. 5,4 млн грн річного доходу, 2 млн готівкою, кілька квартир і будинків в Одесі, а також нерухомість в Чехії, Греції і безплатне житло в Одесі.

Декларант також вказав, що передав свої права на корпоративне управління ТОВ "Одеський дельфінарій" на суму 9 тис. грн, ТОВ "Нерум" на суму 6 млн грн і ТОВ "Авланс" на суму 44,1 тис. грн.

Дружина Ірина Криловська має частку в виробничо-комерційному підприємстві "Варта" на суму 433,3 і інвестиційно-торговельній компанії "Лідер" - 77,5 тис. грн. У безплатному користуванні у сім'ї чиновника домоволодіння площею 913,5 і земельна ділянка площею 215 кв. м в Одесі. Також жінка володіє чотирма квартирами в Одесі, житловим будинком і двома земельними ділянками, має будинок в Греції площею 160 кв. м. На узбережжі Чорного моря в селищі Затока спільно з Едуардом Смоляром їй належить база відпочинку. Там же у Ірини в співвласності нежитлове приміщення площею 449 кв. м.

Кучук задекларував житловий будинок площею 366,1 кв. м, земельні ділянки 118 кв. м і 560 кв. м. Там же у нього в спільній власності будинок апартаментів площею 1794,5 кв. м. У Чехії в чоловіка й жінки дві квартири площею 85,9 кв. м і 119 кв. м і домоволодіння 616 кв. м. З прикрас Михайло Кучук задекларував свій наручний годинник Breguet, Vacheron Constantin і годинник дружини Hysek, Ulysse Nardin, а також її ювелірні прикраси.

Пересувається чиновник на автомобілі GMC Yukon 2019 р.в., купленому в травні 2020 року за 1,01 млн грн. Дружина Ірина в серпні 2020 року стала власницею дворічного Land Rover Range Rover за 1,5 млн грн.

Михайло Кучук обіймав посаду заступника міського голови в 1994-98 і 2005-2010 рр. З 2010 по 2014 рр. був заступником голови Київської районної державної адміністрації. У 2006 - 2010 рр. був депутатом Одеської облради.

Доповнення

Раніше декларацію подав син Кучука, який претендує на посаду в прокуратурі. Вадим Кучук задекларував квартири, будинки, земельні ділянки, нежитлові приміщення і елітні аксесуари.

Українські Національні Новини

Політика