dbr-pochala-rozsliduvannya-yak-brati-surkisi-viyikhali-z-ukrayini-bez-deklaruvannya-velikoyi-sumi

ДБР почала розслідування, як брати Суркіси виїхали з України без декларування великої суми

 • 231345 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження стосовно дій митників, адже Григорій та Ігор Суркіси без перевірки автомобілю виїхали за кордон з великою сумою готівки, пише УНН з посиланням на пресслужбу відомства.

Цитата

"26 лютого 2022 у зону митного контролю прибули дві автівки, за кермом яких перебували Григорій та Ігор Суркіси з чотирма пасажирами у кожній машині. Інспектори не оглянули багаж та особисті речі, не виконали інші дії, передбачені законодавством під час воєнного стану. Декларування будь-яких коштів та речей під час митного оформлення вказаними особами не проводилось", – наголосили у ДБР.

Деталі

Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження щодо інспекторів митного посту «Вилок» Закарпатської митниці, які пропустили через кордон машини відомих бізнесменів без перевірки.

На угорській митниці у Суркісів задекларували до ввезення великі суми готівки.

У зв'язку з цим українським митникам, які пропустили Суркісів, загрожує відповідальність за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу – зловживання службовим становищем, вказали у ДБР.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП