dbr-pidozryuye-eksposadovtsya-derzhauditsluzhbi-ta-dvokh-direktoriv-pidpriyemstv-u-zavdanni-ponad-5-5-mln-grn-zbitkiv

ДБР підозрює експосадовця Держаудитслужби та двох директорів підприємств у завданні понад 5,5 млн грн збитків

 • 12716 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Колишньому начальнику одного із відділів Східного офісу Держаудитслужби та двом директорам підприємств повідомили про підозру, які підозрюються у завдання збитків на суму понад 5,5 мільйони гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Державного бюро розслідувань.

"Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому начальнику одного із відділів Східного офісу Держаудитслужби та двом директорам підприємств", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що за даними слідства, протягом 2017-2019 років під час виконання робіт з будівництва об’єктів "Комплексу раціонального використання та зберігання побутових відходів "Правобережний", що обслуговує місто Дніпро, директор підприємства-підрядника з метою заволодіння бюджетними коштами Дніпровської міської ради складав та видавав акти приймання виконаних будівельних робіт, вартість яких була значно завищеною.

Зі свого боку директор одного з комунальних підприємств не забезпечив технічний нагляд за виконанням робіт щодо перевірки звітно-кошторисної документації. Як наслідок – підписав акти приймання виконаних будівельних робіт із неправдивими та завищеними відомостями.

Таким чином Дніпровська міська рада сплатила понад 5,5 мільйонів гривень бюджетних коштів за роботи, які не були виконані.

У 2019 році відповідно до плану заходів фінансового контролю Східним офісом Держаудитслужби проведено ревізію цього комунального підприємства та зустрічну звірку із підприємством-підрядником.

Начальник відділу Східного офісу Держаудитслужби під час проведення заходів фінансового контролю виявив вищезгадані порушення. Проте склав та видав акт ревізії та довідку зустрічної звірки, у яких не відобразив виявлені порушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через корупційну схему на митниці Львівщини державі завдано збитків на понад 90 млн грн

Наразі посадовцю Держаудитслужби повідомлено про підозру у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та службовому підробленні (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

"Крім того повідомлено про підозру у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України) директору товариства з обмеженою відповідальністю. Директор комунального підприємства Дніпропетровської міської ради підозрюється у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України)", - додали у ДБР.

Наразі вирішується питання щодо обрання відносно підозрюваних запобіжних заходів.

Також в рамках кримінального провадження слідчі ДБР провели санкціоновані обшуки, зокрема у приміщенні Східного офісу Держаудитслужби, комунальному підприємстві та товаристві з обмеженою відповідальністю.

Нагадаємо, колишньому керівнику державного підприємства “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” та начальнику служби орендних відносин повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 16,5 млн гривень збитків підприємству.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП