daniya-povtorno-vvodit-perepustki-covid-19-pislya-splesku-vipadkiv-zakhvoryuvannya

Данія повторно вводить перепустки COVID-19 після сплеску випадків захворювання

 • 15471 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Данія знову запровадила цифровий ковід пропуск та оголосила COVID-19 "соціально-критичною хворобою" на тлі збільшення зареєстрованих випадків. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

Перепустку необхідно використовувати протягом місяця для входу в нічні клуби, кафе, вечірні автобуси та для розміщення в приміщеннях ресторанів. Спочатку пропуск ввели 1 липня, але він був відмінений 10 вересня, коли спалах COVID-19, був під контролем через високий рівень вакцинації.

Люди віком від 15 років повинні пред'являти пропуск під час відвідування заходів на відкритому повітрі, де кількість людей перевищує 2 тисячі.

У п'ятницю уряд, конфедерації профспілок і роботодавців досягли угоди, яка дозволила роботодавцям вимагати, щоб працівники показували цифровий пропуск на роботі. Угода має бути схвалена парламентом, ймовірно, наступного тижня, повідомила данська телекомпанія DR.

У Данії, як і в багатьох інших країнах, спостерігається ріст випадків COVID-19, а органи охорони здоров’я кажуть, що кількість інфекцій і госпіталізацій зросла швидше, ніж очікувалося.

У вівторок загальнопартійний епідемічний комітет датського парламенту одноголосно схвалив рішення назвати спалах COVID-19 "соціально-критичною хворобою" і знову ввів ковідні перепустки.

Додамо

За останніми даними в Данії, 87,6% людей старше 12 років отримали перший дозу вакцини, а 86% – другу.

Українські Національні Новини

Новини Світу