dali-zavdannya-pidnyati-khvilyu-naklepiv-u-zmi-na-golubovsku-gotuyut-ataku-za-zakhist-infektsiynikh-statsionariv

Дали завдання підняти хвилю наклепів у ЗМІ: на Голубовську готують атаку за захист інфекційних стаціонарів

 • 18856 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. На заслуженого лікаря України, головного інфекціоніста Ольгу Голубовську готується інформаційна атака. Про це сама Голубовська написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Цитата

"Як стало відомо з надійних джерел, через мою підтримку інфекційних стаціонарів, яких необгрунтовано позбавляють фінансування, а людей - доступу до якісної мед. допомоги в умовах незакінченої епідемії, дано завдання людьми з діаметрально протилежною точкою зору підняти наклепницьку хвилю у ЗМІ щодо моєї скромної персони. А для цього треба компромат. Але, оскільки компромат на мене знайти складно, то доведеться щось вигадувати і перебріхувати факти. Благо, залишки совісті у замовників, які крутяться біля президента і дезінформують його про значну кількість процесів, що відбуваються в медицині, і виконавців тануть на очах", - розповіла лікар.

Додамо

Голубовська нагадала, що щось подібне вона вже переживала в 2019 році, коли намагалася зупинити прийняття "законопроекту по громадському здоров'ю, який, наприклад, передбачав не тільки децентралізацію систем протиінфекційного захисту (нашу з вами біобезпеку), але і залишав на всю Україну 4 (!) лабораторних центри". Тоді, ті, хто готував законопроект і ті, хто їх підтримував, за словами медика, не соромлячись брехні звинуватили її в конфлікті інтересів, якого насправді не було. Не посоромилися тоді і обговорювати її гонорари за професійну діяльність і приклеїти заготовлений на всі випадки ярлик - "сиділи на потоках за часів Богатирьової".

"До речі, мене тоді теж попередили заздалегідь про підготовлювану акцію і навіть назвали, хто замовники і скільки приблизно їм це обійшлося", - уточнила Голубовська.

Вона зазначила, що прийняття "вбивчого законопроекту" вдалося зупинити і це зберегло лабораторні центри в кожному регіоні, дозволило повернути на роботу багатьох епідеміологів, коли грянула епідемія коронавірусу.

"Ось чи надовго зараз, не знаю. Бо, наскільки мені відомо, наші з вами так звані державні мужі готують до приватизації (під виглядом концесії) не тільки лікувальні установи, а й структури нашого реагування на біологічні виклики. Що в нашій країні їх поховає", - заявила Голубовська.

Лікар також дала зрозуміти що не боїться атаки на себе.

"Тому - шукайте. Я це все проходила, переживу. І не дочекаєтеся", - резюмувала вона.

Контекст

УНН писав про те, як в Україні інфекційні лікарні недоотримують виплати за вже пролікованих "ковідних" хворих і як їх не допускають до отримання договорів з Національною службою здоров'я на наступний період. Інфекційні стаціонари фактично позбавляються можливості лікувати пацієнтів і виплачувати зарплати персоналу. А на головлікарів, які висловлюють невдоволення ситуацією, насилають перевірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На 8 ліжок - 48 лікарів": як під час пандемії коронавірусу в Миколаївській області знищують єдину "інфекціонку"

Українські Національні Новини

Суспільство