cud-u-prazi-zmenshiv-termin-chekhu-zasudzhenomu-do-20-rokiv-tyurmi-za-uchast-u-viyni-na-donbasi

Cуд у Празі зменшив термін чеху, засудженому до 20 років тюрми за участь у війні на Донбасі

 • 12245 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Суд Праги змінив вирок щодо громадянина Чехії Лукаша Новачека, засудженого до 20 років позбавлення волі за членство у лавах бойовиків. Про це повідомляє УНН з посиланням на Radio Prague International.

Деталі

Cуд вирішив, що участь Новачека у бойових діях не доведена, та визнав його винним в участі в організованій злочинній групі, але не тероризмі. У зв’язку з цим вирок пом’якшили, скоротивши з 20 років до 6.

Новачек визнав, що у червні 2015 року їздив на схід України, а участь в бойових діях заперечує.

Чоловік заявив, що нібито поїхав до дівчини з Донецька, з якою познайомився онлайн, і вже на Донбасі йому запропонували приєднатися до бойовиків.

Також він стверджує, що працював кухарем задля заробітку. За даними звинувачення, Новачек насправді служив у розвідці, охороні та патрулі, і брав участь у боях у складі військових формувань.

За тероризм Новачеку загрожувало позбавлення волі на строк до 26 років восьми місяців. Прокурор запросив 20 років ув'язнення.

Додамо 

Суд чеського міста Плзень спершу засудив Новачека до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму у вересні 2021 року.

Рішення апеляційної інстанції є фінальним.

Українські Національні Новини

Суспільство