chotiririchnu-alisu-iz-azovstali-peredali-rodichu-voni-pryamuye-do-bezpechnogo-regionu

Чотирирічну Алісу із "Азовсталі" передали родичу, її мама продовжує перебувати у фільтраційному таборі

 • 158410 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Чотирирічну дівчинку Алісу, яку російські окупанти розлучили з матір’ю під час евакуації з заводу "Азовсталь" у Маріуполі, передали родичу. Про це повідомляє Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, пише УНН.

Цитата

"Сьогодні до Запоріжжя, де тимчасово прихистили дитину, приїхав її родич. Аліса разом з дядьком прямує до безпечного регіону на заході України. Найближчим часом очікується зустріч дівчинки з рідною бабусею, яка приїде з Польщі. Маленьку Алісу буде передано їй під опіку як дитину, яка в умовах воєнного стану залишилась без піклування батьків", - розповіла вона.

Деталі

За її словами, ця історія матиме щасливе завершення лише після звільнення мами дівчинки з фільтраційного табору та повернення її з окупованої території. 

Також Денісова закликає міжнародні організації долучитися до визволення українців, які перебувають у полоні, задля поновлення права дітей на батьківське виховання, що передбачено Конвенцією ООН про права дитини.

"Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень рф прав дитини в Україні", - написала вона.

Нагадаємо 

Чотирирічна Аліса знаходиться в Запоріжжі, а її маму відправили у фільтраційний табір.

Українські Національні Новини

Суспільство