chotiri-mista-gotovi-vzyati-u-vlasnist-mistsevi-tets

Чотири міста готові взяти у власність місцеві ТЕЦ

 • 8211 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Міські ради чотирьох міст України заявили про намір взяти у комунальну власність місцеві теплоелектроцентралі (ТЄЦ) для більш якісного надання послуг з теплопостачання. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"Деякі державні теплоцентралі не дуже ретельно підготувались до опалювального сезону. Я вийшов із пропозицією до міських рад, щоб вони забрали ТЕЦ у свою власність і створили єдину систему теплопостачання у своїх громадах. Ми отримали рішення Криворізької місцевої ради, Камянської, Миколаївської, Херсонської міської ради, що вони всі виявили бажання взяти ці компанії в комунальну власність", - зазначив прем’єр.

За його словами, такий підхід підвищить надійність і якість постачання послуги, а також знизить вартість теплопостачання.

При цьому він доручив віце-прем'єр-міністру Геннадію Зубку швидко організувати підготовчу роботу з передачі у комунальну власність зазначених ТЕЦ.

Нагадаємо, як повідомляв Г.Зубко раніше, у Херсонській та Миколаївській областях були проблеми із підключенням міста до теплопостачання через зволікання місцевого самоврядування з наданням договорів до НАК „Нафтогаз“.

Прокуратурою Черкаської області повідомлено про підозру одному з депутатів Смілянської міської ради у вчиненні злочину за фактом зриву опалювального сезону.

Українські Національні Новини

Економіка