chervone-vino-yak-profilaktika-onkozakhvoryuvan-ucheni-pidbili-pidsumki-eksperimentu

Червоне вино як профілактика онкозахворювань: учені підбили підсумки експерименту

 • 55239 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Помірне вживання червоного вина знижує ризик розвитку раку простати. До такого висновку прийшла міжнародна група вчених Віденського медичного університету, передає УНН з посиланням на Clinical Epidemiology.

Так, фахівці провели дослідження, участь в якому взяли 610 тис. пацієнтів. У своєму дослідженні вчені зіставили дані 17 попередніх робіт, присвячених цій темі. За його результатами експерти прийшли до висновку, що помірне вживання червоного вина знижує ризик розвитку раку простати на 12%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Традиції KOKTEBEL: коли захоплення стає пристрастю - народжується шедевр

Водночас, біле вино підвищує ризик виникнення онкозахворювання на 26%, кажуть вчені.

Фахівці підкреслили, що помірною є доза об'ємом близько одного келиха вина в день. І додали, що користі від вина не буде, якщо, споживаючи вино, люди курять і не стежать за своїм харчуванням.

Тепер медики збираються з'ясувати, які саме компоненти червоного вина можуть запобігати раку простати, і чи можна використовувати напій для терапії.

"Насправді, вже було доведено, що поліфеноли, які переважно містяться у червоному вині, можуть захищати від інших типів раку. Потенційно, поліфеноли з червоного вина можна використовувати для профілактики", - йдеться в дослідженні.

Відзначимо, що, згідно з даними Держстату, з усіх спиртних напоїв Україна найбільше імпортує вино, а експортує - горілку.

За підсумками 2018 року наша країна увійшла в топ-15 світових експортерів горілки.

До найнадійніших вітчизняних виробників цього напою експерти включають такі лікеро-горілчані компанії: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф") , ЛГЗ "Прайм" (ТМ "Прайм", "Житник", "Малинівка") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

Кожна з цих горілчаних ТМ експортується у більш ніж 50 країн світу.

Українські Національні Новини

Суспільство