cherhovyi-feik-rf-v-odesi-rosiiski-iskandery-znyshchyly-ofitseriv-pentahonu-i-frn

Черговий фейк рф: в Одесі російські "Іскандери" знищили офіцерів Пентагону і ФРН

 • 27243 переглядiв

російські пропагандистські канали поширили фейкову новину про те, що в результаті ракетного удару в Одесі загинули офіцери Пентагону та Німеччини, але це твердження не відповідає дійсності і є частиною російської тактики виправдання воєнних злочинів проти цивільного населення.

Пропагандистські канали поширюють чергову фейкову інформацію про те, що в Одесі нібито внаслідок ракетного удару були ліквідовані офіцери Пентагону та ФРН. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, пише УНН.

Внаслідок ракетного удару по базах інструкторів в Одесі, ліквідовано офіцерів Пентагону та Міноборони Німеччини ,

- таку новину поширює пропагандистське росЗМІ.

Деталі

Зазначається, що заяви про знищення "західних інструкторів", "найманців НАТО" - це звичайна тактика росіян для інформаційного супроводу воєнних злочинів, коли гинуть цивільні.

Такі заяви вже лунали після удару по піцерії в Краматорську, по селу Гроза в Харківській області, де було вбито 53 цивільні особи.

Фейки про знищення іноземних військових під час ударів по українських містах робляться з метою просування наративу, що росія нібито воює не з Україною, а з НАТО,

- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо

російський ракетний удар по Одесі 15 березня забрав життя 21 людини, понад 50 людей отримали поранення, багато з них у важкому стані перебувають на лікуванні в лікарнях.

Невдала висадка ДРГ: Центр протидії дезінформації спростував російський фейк про десант на Херсонщині 14.03.24, 11:48 • [views_0]

Ольга Розгон

Війна