chergova-vidstavka-u-trampa-kerivnik-aparatu-pentagonu-podav-u-vidstavku

Чергова відставка у Трампа: керівник апарату Пентагону подав у відставку

 • 9766 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Керівник апарату Міністерства оборони Кевін Суіні подав у відставку, через місяць після того, як міністр оборони Джеймс Меттіс оголосив, що йде з посади. Про це повідомляє УНН із посиланням на BBC.

Контр-адмірал Суіні написав у своїй заяві, що "настав час повернутися в приватний сектор".

Він третім з керівництва Пентагону оголосив про свою відставку після того, як президент Дональд Трамп повідомив, що американські війська покинуть Сирію.

Військові повідомили, що наразі не існує часових рамок виводу військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер екс-міністр оборони США Гарольд Браун

Контр-адмірал Суіні обіймав посаду протягом двох років з січня 2017 року.

У короткій заяві про відставку він сказав, що це була "честь, служити" разом зі своїми колегами у міністерстві, але не згадав пана Трампа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прес-секретар Пентагону Дана Уайт оголосила про свою відставку

Пан Суіні оголосив про відставку через кілька днів після того, як генерал Меттіс вирішив залишити свою посаду раніше запланованого терміну. Спочатку планувалося, що він пропрацює до лютого.

Його відставка лише посилює відчуття невизначеності навколо оборонної та зовнішньої політики адміністрації Трампа після несподіваного рішення про вивід військ із Сирії, вважають аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп розповів, що "звільнив" голову Пентагону

Нагадаємо, глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що йде у відставку. Після цього, президент США Дональд Трамп заявив, що перший заступник міністра оборони США Патрік Шанахан виконуватиме обов’язки міністра оборони після відходу з цієї посади Джеймса Меттіса. Президент США Дональд Трамп зазначив, що майбутній в.о. глави Пентагону має великий послужний список і багато чого домігся за час роботи заступником міністра, а до цього — в компанії Boeing.

Українські Національні Новини

Політика