cherez-ruynuvannya-khanskogo-palatsu-v-okupovanomu-krimu-vidkrili-provadzhennya

Провадження відкрили через руйнування Ханського палацу в окупованому Криму

 • 10959 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного знищення, руйнування та псування пам’ятки історії - Ханського палацу, який розташований у Бахчисараї в анексованому Росією Криму. Про це УНН повідомляє з посиланням на ​​​прес-службу ГУ НП в АР Крим та Севастополі.

"Слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного знищення, руйнування та псування пам’ятки історії - Ханського палацу, який розташований в Бахчисараї Автономної Республіки Крим", - повідомили у поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ відкрила кримінальне провадження за фактом знищення культурної спадщини Криму

У поліції наголосили, що у тимчасово окупованому Криму, під виглядом реставраційних робіт, триває знищення пам’ятника ХVI століття - Ханського палацу в Бахчисараї, який є унікальною архітектурною пам'яткою та єдиним у світі зразком кримськотатарської палацової архітектури з понад 19 об’єктів. Відбувається втрата його автентичності, знищення історичної цінності, додали правоохоронці.​​

"Кримінальна справа порушена за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.298 Кримінального кодексу України", - додали у поліції.

Нагадаємо, раніше в уряді заявили, що РФ знищує Ханський палац в окупованому Криму. Виконавча рада ЮНЕСКО ухвалила рішення щодо Криму, яке дає можливість розмістити моніторингову місію і охороняти пам'ятки культури на окупованому півострові.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП