cherez-porushennya-pered-viborami-do-vr-vidkrili-vzhe-60-provadzhen

Через порушення перед виборами до ВР відкрили вже 60 проваджень

 • 10862 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. З початку передвиборчої кампанії перед позачерговими виборами до Верховної Ради слідчими підрозділами Нацполіції розпочато 60 кримінальних проваджень. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Департаменту комунікації Національної поліції України.

За словами заступника голови Нацполіції Олександра Фацевича, упродовж передвиборчої кампанії до органів поліції надійшло понад 1,4 тисячі повідомлень про порушення законодавства у виборчій сфері.

"Переважно вказана інформація пов’язана з незаконною агітацією - 1093 факти, підкупом виборців - 114 фактів, перешкоджанню здійсненню виборчого права - 48 фактів", - сказав Фацевич.

Заступник начальника ГСУ Нацполіції Максим Цуцкірідзе зазначив, що з початку виборчого процесу розпочато 60 кримінальних проваджень. Зокрема, 48 кримінальних проваджень безпосередньо пов’язані з порушенням виборчого законодавства. Ще 12 кримінальних проваджень – це злочини загально-кримінальної спрямованості, які опосередковано пов’язані з порушенням виборчого процесу, зазначили правоохоронці.

Найбільше кримінальних проваджень розпочато в Одеській (8) та Дніпропетровській областях (7), а також в місті Києві (6), вказали у поліції.

"Близько 80 відсотків із загальної кількості зареєстрованих кримінальних проваджень безпосередньо стосуються порушення виборчих прав громадян. Також вони пов’язані з перешкоджанням вільному здійсненню громадянами виборчого права та підкупом виборців", - повідомив Цуцкірідзе.

Нагадаємо, МВС переходить на посилений режим перед виборами з 15 липня.

Додамо, позачергові парламентські вибори призначені на 21 липня.

Як повідомляв УНН, голова ЦВК заявила про інформаційний тиск на членів комісії.

Українські Національні Новини

Політика