cherez-pisnyu-nord-ost-u-rf-zatrimali-blogera-yuriya-khovanskogo

Через пісню "Норд-Ост": у РФ затримали блогера Юрія Хованського

 • 24387 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. У Росії затримали відомого російського блогера Юрія Хованського. Як заявляє сам блогер на оприлюдненому відео, причина арешту полягає в пісні, де за даними правоохоронців, виправдовується тероризм, повідомляє УНН.

Деталі

Слідчі органи СК РФ в Санкт-Петербурзі заявляють, що Хованського затримали і порушили проти нього кримінальну справу за ч. 2 ст. 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганда тероризму).

Цитата:

"Затримано за статтею 295 КК РФ. Свого часу виконував пісню з виправданням, так би мовити, тероризму. У цьому повністю каюсь, визнаю свою провину", - заявляє блогер.

Деталі

Як зазначають ЗМІ, йдеться про пісню "Норд-Ост" і відеоролик, які були опубліковані рік тому на YouTube-каналі блогера.

ЗМІ також відзначають, що під час обшуку у Хованського вилучили кілька комп'ютерів, а також знайшли пістолет. Про те, чи є у блогера адвокат, невідомо.

Довідка

Юрій Хованський - відеоблогер і реп-виконавець з великою аудиторією підписників. Його ютуб-канал налічує 4,4 мільйона користувачів. З 2019 року Хованський також є помічником депутата Держдуми від ЛДПР Василя Власова.

Нагадаємо

Теракт на Дубровці стався в жовтні 2002 року. У будівлю, де йшов популярний мюзикл "Норд-Ост", увірвалася озброєна група з 40 бандитів і взяла в заручники 912 осіб, у тому числі жінок і дітей.

Майже через три доби стався штурм будівлі, у результаті якого терористи були знищені, а заручники, що залишилися в живих, звільнені. У результаті теракту загинули 130 заручників.

У 2017 році Московський окружний військовий суд засудив до 19 років колонії Хасана Закаєва, визнавши його винним у співучасті в теракті в театральному центрі на Дубровці в 2002 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу