buslavets-rozrakhovuye-na-spivpratsyu-iz-profilnim-komitetom-vr

Буславець розраховує на співпрацю із профільним комітетом ВР

 • 7307 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. В українській енергетиці існує низка проблем, які без плідної співпраці з енергетичним комітетом ВР не вирішити. Про це заявила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець, передає УНН.

Одна з таких проблем – сертифікація системного оператора "Укренерго", уточнила в.о. міністра.

"На жаль, законопроект щодо регулювання питання власності системи передачі, який був дуже добре підготовлений, було переобтяжено іншими нормами, які не дозволили ще у попередню сесію прийняти такий закон. І, звичайно, було б дуже добре, якби депутати і парламентарі розуміли важливість тих чи інших заходів", - каже вона.

Ще одна проблема – борги, які виникли до впровадження нової моделі ринку електроенергії, додала Буславець.

"Треба вирішувати питання боргів. Це дало б позитив для сьогоднішнього дня, підвищило б ліквідність наших державних підприємств, таких як "Енергоатом", минулі борги перед яким складають 12 млрд грн. Тож треба спільно реалізувати закон про погашення боргів, довести його до ладу прийняттям додаткових законопроектів: внесенням змін до бюджету, до податкового кодексу. Відтак, без конструктивної, активної і плідної співпраці з комітетом все це неможливо. Тому ми відкриті до обговорень, ми намагаємося бути у професійній дискусії і аргументовано доводити свою позицію, спільно розробляти законодавчі норми, яких так потребує енергетика", - заявила вона.

Нагадаємо, раніше голова профільного Комітету ВР Андрій Герус подав правки до законодавства, якими відкрив імпорт електроенергії з РФ та Білорусі в Україну, чим завдав шкоди вітчизняним генераціям, зокрема АЕС та ТЕС. Через цей імпорт українські шахтарі вимушені були піти у простій.

Імпорт призупинили на час карантину. Тим часом Міненерго та Кабмін змогли вивести шахтарів з простою, закривши перед ними заборгованість держави.

Українські Національні Новини

Політика