bukharest-poprosiv-kiyiv-poyasniti-vidmovu-vpustiti-lidera-rumunskikh-ugortsiv

Бухарест попросив Київ пояснити відмову впустити лідера румунських угорців

 • 9174 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Румунський МЗС просить українську сторону надати пояснення щодо чергової заборони в’їзду в Україну лідеру "Демократичного союзу угорців Румунії" Келемену Хунору, якому заборонений в'їзд ще з 2017 року, передає УНН.

"Міністерство закордонних справ відзначило, що українська влада не дозволила депутату Келемену Хунору перетнути угорсько-український кордон 6 квітня 2019 року. Більше того, про цей інцидент повідомив пан Хунор в телефонній розмові з міністром закордонних справ. Міністерство закордонних справ звернулося до посольства України з проханням повідомити про причини такого рішення", - сказано на сайті румунського МЗС.

Водночас, посол України в Румунії Олександр Баньков опублікував на свої сторінці в Facebook інформацію, що Келемен Хунор й раніше знав про те, що в’їзд в Україну йому заборонений, опублікувавши відповідні документи.

"У цій неприємній, але абсолютно очевидній ситуації я б хотів зробити декілька уточнень: перше, пану Келемену Хунору заборонено в'їзд на територію України з 03.11.2017 року. З того часу він вже намагався в'їхати в Україну з угорським паспортом і йому було відмовлено, тож він точно знав про ухвалене українською стороною рішення", - вказав посол.

Причому, у румунській пресі це пов’язують з передвиборчими процесами в Україні.

Нагадаємо, лідеру партії "Демократичний союз угорців Румунії" Келемену Хунору був заборонений вїзд на територію України 6 квітня. У ДПСУ пояснили,що лідера союзу угорців Румунії не пустили в Україну через доручення правоохоронців.

Після цього українського посла викликало МЗС Угорщини.

Українські Національні Новини

Політика