brendoviy-odyag-ta-kosmetika-z-yes-v-ukrayini-zablokuvali-vantazh-kontrabandista-zi-spisku-rnbo-na-16-mln-grn

Брендовий одяг та косметика з ЄС: в Україні заблокували вантаж “контрабандиста зі списку РНБО” на 16 млн грн

 • 13266 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. В Україні викрили масштабну схему контрабанди брендового одягу та косметичних товарів з ЄС. Механізм організував фігурант санкційного списку РНБО та його оточення. Лише в одній партії контрабанди зловмисники хотіли перевезти товарів на 16 млн грн, передає УНН із посиланням на СБУ.

Деталі

Оперативники СБУ встановили, що контрабандний канал йшов через Галицьку митницю Держмитслужби. Організатори схеми — представники криміналітету та їхні родичі, що знаходяться під дією санкцій РНБО, а саме — родина Володимира Дідуха.

До “схеми” ділки залучили інспектора митного посту “Яворів” Галицької митниці. Він вніс до системи митного оформлення неправдиві відомості щодо товару. А саме: зареєстрував дорогий брендовий одяг та косметику як “настінна плитка”.

Правоохоронці припинили “схему” під час митного оформлення вантажу. У такий спосіб вони запобігли контрабанді товарів на 16 млн грн.

Додамо

Наразі інспектору митниці повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. А саме:

ч. 2 ст. 15 (замах на вчинення злочину є закінченим, якщо особа виконала всі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі);
ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Смотрящі" та "кримінальні авторитети": з України видворили вже 10 осіб під санкціями РНБО

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення посадовця. У межах кримінального провадження проводяться обшуки за місцем проживання фігурантів.

Доповнення

РНБО почала працювати у "турборежимі" з початку лютого. Вона вже ввела санкції проти низки осіб, у тому числі українських політиків, іноземців, контрабандистів, "ворів в законі" та "кримінальних авторитетів". Так, на одному з останніх засідань РНБО санкції "прилетіли" до понад 500 злодіїв у законі та 111 іноземців.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП