boyoviki-za-tizhden-ponad-20-raziv-obmezhuvali-peresuvannya-misiyi-obsye-na-donbasi

Бойовики за тиждень понад 20 разів обмежували пересування місії ОБСЄ на Донбасі

 • 9800 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. За минулий тиждень бойовики на Донбасі понад 20 разів обмежували пересування СММ ОБСЄ. Про це повідомляє УНН з посиланням на поширене пресцентром ООС повідомлення української сторони СЦКК.

"За минулий тиждень представниками СММ ОБСЄ зафіксовано 23 випадки обмежень свободи пересування патрулів СММ ОБСЄ у виконанні мандата місії зі сторони збройних формувань Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що майже половина від усіх відмов та затримок у доступі до непідконтрольних урядові України територій було зафіксовано на блокпості біля населеного пункту Верхньошироківське (кол. Октябр) на півдні Донецької області.

"У щоденному звіті СММ ОБСЄ від 24 лютого 2020 року оприлюднена інформація про чергові два випадки відмови патрулю місії у проїзді на непідконтрольну урядові України територію через блокпост біля населеного пункту Верхньошироківське. Крім того, відмовили патрулю місії у проїзді і через блокпост біля населеного пункту Староласпа", - зазначається в повідомленні.

Окрім того, за спостереженнями представників СММ, інші цивільні транспортні засоби вільно проїжджали через блокпости в обох напрямках.

Нагадаємо, під час атаки неподалік Золотого, СММ ОБСЄ зафіксувала різке збільшення кількості порушень припинення вогню, зокрема понад 2300 вибухів.

Українські Національні Новини

Суспільство