boyoviki-privezli-na-donbas-eksperimentalni-rosiyski-bezpilotniki-rozvidka

Бойовики привезли на Донбас експериментальні російські безпілотники – розвідка

 • 9852 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Командування російських окупаційних військ продовжує використовувати тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей для випробувань новітніх російських зразків озброєння. Про це з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомив речник прес-центру Міноборони Дмитро Гуцуляк під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"З початку грудня цього року з території РФ завезено декілька партій експериментальних безпілотних літальних апаратів та прибуло більше десяти російських фахівців для дослідження їх ефективності при застосуванні у бойових умовах. Водночас у складі окремих підрозділів з’єднань і частин першого та другого армійських корпусів ЗС РФ були сформовані спеціальні групи і розпочато їх підготовку з питань управління безпілотними літальними апаратами", - сказав речник.

За його словами, за інформацією Головного управління розвідки, 19 грудня однією із зазначених груп, під керівництвом прибулих з Росії розробників безпілотних літальних апаратів, було проведення дослідження ефективності їх застосування, у тому числі щодо прицільного скидання засобів ураження на об’єкти, які розташовані у населених пунктах.

"Мета цих ганебних терористичних дій окупантів – традиційно перекласти провину за обстріли населених пунктів російсько-окупаційними військами на наші підрозділи Об’єднаних сил", - додав Гуцуляк.

Як повідомляв УНН, у середу, 19 грудня, біля підконтрольного державі району у Луганській області невідомі знову здійснили обстріл безпілотного літального апарату  Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП