borotimemosya-za-ostriv-stilki-skilki-potribno-u-gur-poyasnili-vazhlivist-zmiyinogo

Боротимемося за острів стільки, скільки потрібно: у ГУР пояснили важливість Зміїного

 • 191308 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Острів Зміїний має стратегічне значення для України та російських окупантів, оскільки дає змогу контролювати водну та певною мірою повітряну ситуацію на півдні. Про це повідомив начальник ГУР МО України Кирило Буданов в ефірі телемарафону, додавши, що Україна боротиметься за острів стільки, скільки буде потрібно, передає УНН.

Цитата

“Той, хто контролює острів, може будь-якої миті заблокувати рух цивільних суден в усіх напрямках на південь України… Острів Зміїний – це територія України, і ми її будемо деокуповувати й боротися за неї стільки, скільки нам буде потрібно. Це стратегічно важлива точка, щоб відкрити торгові морські шляхи, завозити нам зброю та виключити будь-які можливі воєнні дії росії на території „ПМР“, з якої вони можуть атакувати західну частину України”, – розповів Буданов.

Деталі

За словами генерал-майора Буданова, теоретично це єдиний регіон, через який російські окупанти можуть спробувати висадити десант на територію окупованого Придністровського регіону Молдови.

Доповнення

Біля острова Зміїний супутник Maxar Technology зафіксував потоплене внаслідок ракетного удару російський десантний корабель класу “Серна”.

Протягом останніх тижнів українці неодноразово знищували російські війська та техніку на острові. Поки що росія не підтвердила втрату жодного.

Українські Національні Новини

Суспільство