bolgariya-proponuye-groshovu-vinagorodu-pensionaram-za-vaktsinatsiyu-proti-covid-19

Болгарія пропонує грошову винагороду пенсіонарам за вакцинацію проти COVID-19

 • 20598 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Прем'єр-міністр Болгарії Кирил Петков заявив у четвер, що літні люди, яким зробили щеплення від COVID-19, матимуть право на грошову винагороду в рамках прагнення його уряду підвищити рівень вакцинації, який є найнижчим у Європейському Союзі. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Петков, який вступив на посаду цього місяця, сказав, що кожен болгар на пенсії отримає одноразову виплату в розмірі 75 левів (43,40 доларів США) на додаток до своєї пенсії протягом наступних шести місяців, коли людина буде вакцинуватися першою або другою дозою. Пенсіонери, які вже отримали три уколи, також отримають право на грошову виплату.

Центристський коаліційний уряд Петкова також починає широкомасштабну інформаційну кампанію, щоб переконати скептичних до вакцин болгар зробити щеплення і уникнути нової смертельної хвилі коронавірусу, яка, за словами Петкова, може вразити країну вже в середині січня.

"Пріоритет нашого уряду — не в тому, щоб люди померли від COVID-19, а в тому, щоб послабити тиск на лікарні і в основному захистити наших літніх людей, які знаходяться в групі найбільшого ризику", — сказав Петков у телевізійній заяві.

Петков сказав, що сподівається, що новий стимул допоможе балканській країні вакцинувати близько 300 000 болгар віком від 65 років до кінця січня.

Доповнення

Болгарія є найменш вакцинованою країною ЄС з 27 членів, лише 27% її дорослого населення повністю вакциновані. У країні найвищий рівень смертності від COVID-19 у блоці ЄС.

У четвер Болгарія повідомила про 1 463 нові випадки зараження COVID-19 і 56 нових смертей. Пандемія забрала життя 30 359 людей у ​​країні з населенням 7 мільйонів людей.

За останні 24 години було введено близько 16 500 доз вакцини, в результаті чого загальна кількість перевищила 3,6 мільйона, свідчать дані міністерства охорони здоров’я.

Але багато болгар все ще скептично ставляться до вакцин на тлі вкоріненої недовіри до державних інституцій, дезінформації та суперечливих повідомлень політиків.

Українські Національні Новини

Новини Світу