blokada-na-kordoni-z-polshcheiu-na-vizd-zastriahly-blyzko-trokh-tysiach-vantazhivok

Блокада на кордоні з Польщею: на в'їзд застрягли близько трьох тисяч вантажівок

 • 2698 переглядiв

Тисячі вантажівок очікують на в'їзд в Україну з Польщі через протести польських перевізників; черги на інших пунктах пропуску також збільшилися через блокаду

На в'їзд в Україну з Польщі лише на заблокованих акцією польських перевізників пунктах пропуску очікують близько трьох тисяч вантажівок, сказав у понеділок в ефірі телемарафону речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, пише УНН.

На жаль, блокування продовжується на трьох напрямках. Нагадаю, це пункти пропуску "Ягодин - Дорохуськ", "Краківець - Корчова" і "Рава-Руська - Хребене". Станом на ранок, за тою інформацією, яку ми маємо від польських колег, у чергах на території Польщі в напрямку України перебуває близько 2900 вантажних транспортних засобів. Найбільше напроти "Краківця" - 1200, навпроти "Ягодина" - це десь 1100 вантажівок і навпроти "Рави-Руської" - близько 600

- сказав Демченко.

Деталі

За словами речника ДПСУ, ці дані можуть бути неповні, "адже інші вантажівки можуть знаходитись і далі - на певній відстані від кордону".

Через блокаду також фіксується збільшення черг і на інших пунктах пропуску. "Зокрема, навпроти пункту пропуску "Шегині" знаходиться близько 1300 вантажівок і ще сукупно 300 вантажівок навпроти пунктів пропуску "Угринів", "Устилуг" та "Смільниця", - вказав Демченко.

Він також зауважив, що учасники акції пропускають по кілька вантажівок за годину - як на виїзд з Польщі, так і на в'їзд - "але це не вирішує всіх необхідних питань щодо інтенсивності руху".

Доповнення

6 листопада польські перевізники розпочали акцію протесту біля трьох пунктів пропуску на кордоні Польщі та України. Серед вимог польських перевізників - повернути необхідність українським перевізникам отримувати дозволи на в'їзд до Європейського Союзу. Також хочуть, аби польські перевізники не були змушені ставати в електронну чергу на території України або ж наполягають на окремій черзі для порожніх вантажівок.

Юлія Шрамко

Суспільство