bloger-iz-dnipra-pokazav-yak-dch-yaroslavskogo-buduye-noviy-pasazhirskiy-terminal-aeroportu

Блогер із Дніпра показав, як DCH Ярославського будує новий пасажирський термінал аеропорту

 • 38607 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Група DCH Олександра Ярославського перейшла до виконання будівельних робіт на другому і третьому поверхах пасажирського терміналу в новому аеропорту Дніпра. Про це на своєму YouTube-каналі розповів популярний міський блогер Артем Костюк, який стежить за ходом будівництва, пише УНН.

Будівля нового пасажирського терміналу матиме 20 стійок реєстрації і шість виходів на посадку, три з яких будуть оснащені телетрапами для висадки і посадки пасажирів на борт літака. Уже завершений будівельниками DCH Ярославського перший поверх розмістить залу реєстрації, зону обробки багажу, зали для внутрішніх і міжнародних рейсів. Третій поверх - зона вильоту, де пасажири будуть проходити контроль безпеки і переходити до залу вильоту за внутрішніми маршрутами або слідувати на паспортний контроль міжнародних рейсів.

Відеоматеріали блогера оприлюднили також місцеві ЗМІ. "DCH Ярославського планує завершити будівництво нового терміналу аеропорту Дніпра в кінці 2022-го року. Однак ввести в експлуатацію його зможуть тільки після завершення будівництва злітно-посадкової смуги", — уточнюють журналісти.

Новий Міжнародний аеропорт "Дніпро" будується у форматі приватно-державного партнерства. Олександр Ярославський як приватний інвестор за рахунок своїх капіталовкладень зводить аеровокзальний комплекс з усією інфраструктурою для обслуговування пасажирів і роботи профільних служб. А держава за бюджетні кошти будує злітно-посадкову смугу та інші об'єкти аеродрому як об'єкта стратегічного призначення.

Восени минулого року Ярославський підтвердив реалістичність термінів завершення будівництва аеропорту Дніпра до кінця 2022 року за умови, що темп будівництва аеродрому не відставатиме від темпу створення аеровокзального комплексу. На той момент часу DCН було виконано 30% планового обсягу загальнобудівельних робіт. "Роботи йдуть ударними темпами, я щохвилини і щогодини контролюю будівництво", - сказав Ярославський журналістам під час візиту в Дніпро.

Українські Національні Новини

Економіка