blizko-140-vidiv-korisnikh-kopalin-perebuvatimut-pid-osoblivim-kontrolem-ukrayini-danilov

Близько 140 видів корисних копалин перебуватимуть під особливим контролем України - Данілов

 • 17852 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України визначила 137 видів корисних копалин, які перебуватимуть під особливим контролем. Зокрема, ліцензії на їх видобуток видаватимуться після ретельної перевірки. Про це під час брифінгу заявив секретар РНБО Олексій Данілов, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Визначено 137 видів сировини, корисних копалин, які на сьогоднішній день будуть під особливим контролем нашої держави. Будуть за іншими процедурами, більш ретельно з боку держави видаватися ці ліцензії, тому що ми бачимо, що відбувається”, - заявив секретар РНБО.

Деталі

Зокрема, він вказав, що наразі у компаній є ліцензії на видобуток міді, однак жоден кілограм міді в Україні не видобувається. Він також додав, що певні процеси посилюватимуться з урахуванням того, що з 1 січня 2021 роки діти, які народилися, повинні отримати певні гроші через певний період часу, коли запрацює ця система.

Додамо

15 липня Верховна Рада підтримала у другому читанні і в цілому законопроект №3576 щодо посилення відповідальності за незаконне видобування корисних копалин.

Раніше Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо стану справ у сфері надрокористування.

Українські Національні Новини

Політика