blizko-10-ukrayintsiv-mayut-pidrobniy-covid-sertifikat-kozhen-pyaiy-boyitsya-mutatsiy-opituvannya

Кожен десятий українець боїться чіпування через вакцинацію від COVID – опитування

 • 34027 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Понад десять відсотків українців знають про факти придбання підробних COVID-сертифікатів про вакцинацію серед знайомих чи самі мають такий. А ще кожен десятий українець боїться чіпування через вакцинацію від COVID. Про це свідчать результати дослідження на тему “Українські антивакцинатори: хто вони”, проведеного Українським інститутом майбутнього (UIF) спільно із соціологічною компанією New Image Marketing Group у період з 23 жовтня по 2 листопада 2021 року по всій території України, передає УНН.

Деталі

Так, 89% громадян заявили, що не мають знайомих, які б придбали підробний COVID-сертифікат про вакцинацію. Разом із тим, близько десяти відсотків респондентів розповіли, що знають про подібні факти серед знайомих і рідше серед друзів, родичів, сусідів та колег.

Лише 0,3% респондентів зізналось, що особисто придбали подібний підробний сертифікат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожен третій українець вважає вакцинацію найдієвішим способом боротьби з COVID-19 – опитування

За словами опитаних, відомі їм люди із підробними сертифікатами про вакцинацію мотивували їхнє придбання насамперед недовірою до вакцин взагалі (46%).

На наступному місці за популярністю такі причини, як страх мутацій в організмі (20%) та очікування результатів довгострокових досліджень вакцин (15%), а також бояться чіпування через вакцинацію (10%).

Довідково

Опитування проводилось методом face-to-face по структурованій інтерактивній анкеті на планшеті з використанням власного програмного забезпечення для проведення опитування “LEMUR”.

Генеральна сукупність опитування становить 30 842 531 жителів України віком від 18 років і старше (крім тимчасово окупоаних територій Донецької та Луганької областей та Криму). Обсяг вибірки – 2400 респондентів.

Українські Національні Новини

Суспільство