bilorus-ogolosila-pro-viyskovi-navchannya-z-rosiyeyu-bilya-kordonu-z-ukrayinoyu

Білорусь оголосила про військові навчання з Росією біля кордону з Україною

 • 32507 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Білорусь у понеділок оголосила про спільні військові навчання з близьким союзником Росією на своєму південному кордоні з Україною і звинуватила військовий альянс НАТО у нарощуванні наступальних сил поблизу своїх кордонів. Про це пише УНН з посиланням на Міністерство оборони РБ.

Деталі

Відзначаючи це, як відповідь на нові військові розгортання в країнах на захід і південь від Білорусі, міністр оборони Віктор Хренін заявив, що Мінськ проведе навчання з Росією в "середньостроковій перспективі". Конкретної дати він не назвав.

"Ми бачимо формування військ біля кордонів нашої держави... Нас може турбувати лише мілітаризація наших сусідніх країн, тому ми змушені планувати заходи у відповідь", - сказав він у коментарі на сайті свого міністерства.

У понеділок самопроголошений білоруський лідер Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ "не буде сидіти склавши руки", якщо вибухне конфлікт на сході України або війна із Заходом біля кордонів Росії.

"... зрозуміло, на чиєму боці буде Білорусь, - сказав він, чітко киваючи Росії, чия фінансова та політична підтримка допомогла йому подолати масштабні протести проти його правління, що спалахнули минулої осені. - Вони це розуміють, тому й почали зміцнювати свій північний білорусько-український кордон".

Доповнення

Член НАТО Литва, що розташована на захід від Білорусі, заявила в неділю, що атлантичному альянсу необхідно скоригувати свою позицію щодо Білорусі, чия армія, за її словами, стає все більш інтегрованою зі збройними силами Росії.

Офіційні особи США, НАТО та України стверджують, що Росія нарощує війська поблизу України, що викликало побоювання щодо майбутнього нападу. Москва заперечує будь-який такий план. Білорусь нині сама перебуває в суперечці з Європейським Союзом через мігрантів, які розташувалися на її західному кордоні.

Українські Національні Новини

Новини Світу