bilorus-khoche-ekstraduvati-zasnovnikiv-telegram-kanaliv-nexta-z-polschi

Білорусь хоче екстрадувати засновників телеграм-каналів Nexta з Польщі

 • 29603 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Слідчий комітет Білорусі направив запит до Генеральної прокуратури Польщі з проханням екстрадиції засновника проектів NEXTA Степана Путіло і колишнього головного редактора Telegram-каналів Романа Протасевіча. Про це повідомив начальник міжнародно-правового відділу Слідчого комітету Білорусі Михайло Вавуло, інформує УНН.

Цитата:

"Слідчий комітет направив документи на екстрадицію Путіло і Протасевича через Генерального прокурора до Польщі. З цією країною у нас укладено міжнародний договір про правову допомогу у кримінальних справах, який також регламентує питання про екстрадицію”, - заявив Вавуло.

Деталі

Він заявив, що приймаючи рішення втекти, злочинець завжди вважає, що таким чином можна уникнути покарання.

“Однак наша практика показує, що покарання уникнути не вдасться, де б не ховалися і куди б не бігли правопорушники”, - додав посадовець.

Доповнення

У листопаді минулого року білоруське КДБ внесло засновника проектів NEXTA Степана Путіло і колишнього головного редактора Telegram-каналів Романа Протасевича до списку осіб, причетних до тероризму.

NEXTA відзначається радикальним ставленням до білоруської влади та Олександра Лукашенка. Зачасту саме ці канали публікують інформацію про акції протесту та закликають до повстань проти владного режиму.

Українські Національні Новини

Новини Світу