biliy-dim-oprilyudniv-stenogramu-pershoyi-telefonnoyi-rozmovi-trampa-iz-zelenskim-1

Білий дім оприлюднив стенограму першої телефонної розмови Трампа із Зеленським

 • 14383 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Білий дім у п'ятницю, 15 листопада, оприлюднили стенограму першої телефонної розмови президента США Дональда Трампа з Президентом України Володимиром Зеленським, передає УНН з посиланням на The Hill.

Дзвінок відбувся всього через кілька годин після обрання Зеленського Президентом України.

Він був значно коротший, ніж дзвінок, що відбувся 25 липня, який зараз перебуває в центрі розслідування щодо імпічменту, проведеного Палатою представників Конгресу США.

Він був опублікований за кілька хвилин до початку другого громадських слухань щодо імпічменту, на якому будуть заслухані свідчення колишнього посла в Україні Марі Йованович.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Трамп може оприлюднити стенограму ще однієї розмови із Зеленським 12 листопада.

Так, 4 листопада в США оприлюднили першу стенограму свідчень у справі про імпічмент, тоді свідчення надала колишня посол США в Україні Марі Йованович. 

На наступний день, 5 листопада, - Конгрес США оприлюднив повний текст свідчень колишнього спецпредставника США по Україні Курта Волкера і посла США в ЄС Гордона Сондленда. 

А 6 листопада - свідчення в межах процедури імпічменту надав тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор. 7 листопада Конгрес опублікував свідоцтво заступника помічника держсекретаря США Джорджа Кента.

JUST IN: White House releases transcript of Trump’s first call with Ukrainian President Volodymyr Zelensky. pic.twitter.com/0vdFYanjsN

— Andrew Desiderio (@AndrewDesiderio) 15 ноября 2019 г.

Українські Національні Новини

Політика