bezpilotnik-obsye-rozbivsya-poblizu-liniyi-zitknennya-v-donetskiy-oblasti

Безпілотник ОБСЄ розбився поблизу лінії зіткнення в Донецькій області

 • 6592 переглядiв

КИЇВ. 19 апреля. УНН. Безпілотний літальний апарат СММ розбився у п’ятницю поблизу лінії зіткнення в Донецькій області. Про це повідомляє УНН з посиланням на оперативний звіт СММ ОБСЄ.

О 20:45 18 квітня команда СММ запустила безпілотний літальний апарат (БПЛА) СММ дальнього радіуса дії для здійснення польоту над підконтрольними та непідконтрольними урядові районами Донецької області.

О 01:26 19 квітня, пролітаючи над районом поблизу н. п. Вугледар (підконтрольний урядові, 48 км на південний захід від Донецька), БПЛА втрачав сигнал обох GPS-модулів унаслідок дії радіоперешкод (за оцінкою, внаслідок глушіння).

Дія радіоперешкод тривала до 02:35, коли команда Місії втратила контроль над БПЛА, намагаючись скерувати апарат до наземної станції контролю польотів неподалік від н. п. Степанівка (підконтрольний урядові, 54 км на північ від Донецька).

За оцінкою СММ, БПЛА розбився о 02:36 у районі на захід від н. п. Горлівка (непідконтрольний урядові, 39 км на північний схід від Донецька) та на північний схід від н. п. Новгородське (підконтрольний урядові, 35 км на північ від Донецька).

Наразі занадто рано робити висновки щодо причин інциденту, заявили в СММ ОБСЄ.

Район, де ймовірно розбився БПЛА, розташований поблизу лінії зіткнення та вважається значно замінованим, а тому доступ СММ до цього району вкрай обмежений. Удень 19 квітня погодні умови не дозволили здійснити політ БПЛА середнього радіуса дії. Місія вживає невідкладних заходів для встановлення місцеположення БПЛА дальнього радіуса дії та повідомить про отримані результати.

Як вважають в ОБСЄ, перешкоди могли створюватися у будь-якому районі в радіусі кількох кілометрів від місцеположення БПЛА.

Нагадаємо, на Донбасі збройні формування Російської Федерації та їхні найманці продовжують перешкоджати діяльності спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, забороняючи їм потрапляти на непідконтрольні Україні об’єкти і території та обмежують доступ до кордону.

Українські Національні Новини

Суспільство