belgiytsyam-zaboronili-gulyati-u-lisi-cherez-achs

Бельгійцям заборонили гуляти у лісі через АЧС

 • 8431 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Влада регіону Валлонія на півдні Бельгії заборонили лісові прогулянки місцевим жителям через загрозу поширення АЧС (африканської чуми свиней), передає УНН з посиланням на заяву регіонального міністра сільського господарства Рене Колена.

"Перебувати у лісі буде дозволено лише тим, хто веде пошук і вивозить трупи кабанів. Ніяких заходів і лісових робіт", - заявив він.

Нагадаємо, днями у бельгійській провінції Люксембург було зафіксовано два випадки африканської чуми свиней (АЧС).

У зв'язку з цим, у Франції були мобілізовані всі відповідні служби для запобігання проникнення вірусу у прикордонні з Бельгією регіони.

Нагадаємо також, що у серпні АЧС вперше була зафіксована у Болгарії і у Китаї.

В Україні ж АЧС не вщухає уже п'ять років поспіль. Торік на території нашої держави було зареєстровано близько 170 спалахів хвороби, цього року - уже близько сотні.

Збитки, які несуть українські фермери через поширення вірусу, обчислюються мільярдами гривень.

Фермерські громадські організації звинувачують владу у бездіяльності.

"Державою не ведеться ефективна робота з депопуляції диких свиней, як це, наприклад, робиться у наших сусідів - Естонії або Латвії... Ще раз апелюю до Мінагрополітики перейти від слів до справи. У ситуації, що виникла, потрібно реагувати максимально швидко і реалізувати державну стратегію подолання АЧС в Україні у найкоротші терміни", - заявила з цього питання голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар.

Депутат ВРУ Сергій Тригубенко, в свою чергу, вважає, що боротися з АЧС Україні заважають нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби, відсутність кваліфікованих кадрів і профільного міністра - агрополітики - у країні вже протягом півтора року.

Українські Національні Новини

Новини Світу