bbc-russian-poznachilo-krimski-mista-yak-rosiyski-u-mzs-ukrayini-vidreaguvali

BBC Russian позначило кримські міста як російські. У МЗС України відреагували

 • 24392 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Міністерство закордонних справ України вказало російській службі британського мовника BBC на неприпустимість того, аби називати російськими міста Севастополь та Сімферополь в окупованому Криму. Про це написав речник МЗС України Олег Ніколенко у Twitter, передає УНН.

Цитата

"BBC Russian, не просувайте неправдиві російські наративи. Севастополь і Сімферополь ніколи не були містами Росії. Крим не анексований, а окупований", - написав Ніколенко.

Що було раніше

Російська служба BBC у ніч на 24 січня, розповідаючи про затриманих на протестах в Росії на підтримку російського опозиційного політика Олексія Навального, вказала у Twitter, що акції відбулися у "122 містах" Росії. До переліку таких міст включили й окуповані українські міста Севастополь та Сімферополь, з приміткою, що "Росія анексувала Крим і Севастополь у 2014 році".

Варто нагадати

У Росії 23 січня відбулися акції на підтримку російського опозиційного політика Олексія Навального та інших політв'язнів. Приводом став арешт опозиціонера, який повернувся після лікування на батьківщину з Німеччини. Правозахисники повідомили про рекордні затримання на акціях на підтримку Навального - 3521 особу. Затримували і дружину Навального Юлію, проте потім відпустили.

.@bbcrussian, don’t promote Russian false narratives. Sevastopol and Simferopol have never been Russian cities. #Crimea is not annexed but occupied. International law matters. #CrimeaIsUkraine #Navalny pic.twitter.com/VhZk22xUmr

— Oleg Nikolenko (@OlegNikolenko_) January 24, 2021

Українські Національні Новини

Політика