bayden-vshanuvav-pamyat-ukrayintsiv-scho-zaginuli-pid-chas-golodomoru

Байден вшанував пам'ять українців, що загинули під час Голодомору

 • 15071 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Президент США Джозеф Байден вшанував пам'ять мільйонів українців, які загинули під час Голодомору. Про це йдеться у заяві, що поширена Білим домом, передає УНН.

Цитата

"Щороку у листопаді ми урочисто шануємо та віддаємо данину пам'яті мільйонам невинних українців, які страждали та загинули під час Голодомору – "смерті від голоду" – у 1932 та 1933 роках. Чоловіки, жінки та діти, які загинули під час цього голоду, стали жертвами жорстокої політики та навмисних дій режиму Йосипа Сталіна. Цього місяця, вшанувавши пам'ять тих, чиї життя були віднесені, давайте знову присвятимо себе постійній роботі щодо запобігання подібним трагедіям у майбутньому і підняттю тих, хто сьогодні страждає під ярмом тиранії.

Український народ подолав жах Голодомору, продемонструвавши силу духу та стійкість, і у результаті створив вільне та демократичне суспільство. Згадуючи біль та жертви Голодомору, Сполучені Штати також підтверджують нашу відданість народу України сьогодні та нашу непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США передали Україні унікальну картину присвячену голодомору

Додамо

У грудні 2018 року Палата представників Конгресу США визнала Голодомор геноцидом українського народу.

Українські Національні Новини

Політика