bayden-vidvidaye-polschu-u-richnitsyu-viyni-v-ukrayini

Байден відвідає Польщу у річницю війни в Україні

 • 706581 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Президент Джо Байден відвідає Польщу цього місяця, щоб відзначити річницю російського вторгнення в Україну. Про це пише CNN, інформує УНН.

Деталі

Президент планує відвідати Польщу з 20 до 22 лютого. Білий дім повідомив, що він зустрінеться із президентом Польщі Дудою та іншими лідерами регіону. Він виступить із промовою напередодні офіційної річниці 24 лютого.

"Помічники Байдена вже кілька тижнів планують, як вони відзначать річницю вторгнення, включаючи, можливо, важливе звернення. Вони сподіваються наголосити на стійкості українського народу, підкресливши при цьому важливість єдності в наступні місяці невизначеності", - йдеться в повідомленні.

Президент США сподівається підтвердити американську підтримку України під час його майбутньої поїздки до регіону, заявив високопоставлений представник Білого дому, зокрема давши зрозуміти, що додаткова допомога буде надана.

"Він хоче поговорити про важливість рішучості та єдності міжнародної спільноти у підтримці України протягом року", - сказав Джон Кірбі, координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки.

Доповнення

Востаннє Байден відвідував Польщу у квітні 2022 року, проїжджаючи поблизу кордону з Україною, щоб зустрітися з американськими та польськими військами. Він також зустрівся з біженцями, які залишили Україну після вторгнення.

У промові, вимовленому з Королівського замку у Варшаві, Байден вперше сказав, що путін "не може залишатися при владі", і закликав до зміни режиму у Москві.

Українські Національні Новини

Новини Світу