bayden-pidpisav-oboronniy-byudzhet-ssha-na-770-milyardiv-dolariv-obiyshlosya-bez-sanktsiy-dlya-pivnichnogo-potoku-2

Байден підписав оборонний бюджет США на 770 мільярдів доларів. Обійшлося без санкцій для "Північного потоку-2"

 • 18662 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Білий дім заявив у понеділок, що президент США Джо Байден підписав Закон про повноваження на національну оборону, або NDAA, на 2022 фінансовий рік, що дозволяє витрати на оборону в 770 мільярдів доларів, інформує УНН.

Деталі

Раніше цього місяця Сенат і Палата представників переважною більшістю проголосували за законопроект про оборону.

Відповідно до закону, NDAA 2022 фінансового року передбачає збільшення військових витрат приблизно на 5% порівняно з минулим роком, він став компромісом після інтенсивних переговорів між демократами та республіканцями в Палаті представників та Сенату, які зайшли у глухий кут через суперечки з приводу політики Китаю та Росії.

Він включає збільшення заробітної плати військовослужбовцям на 2,7% та збільшення закупівель літаків та кораблів, а також стратегії боротьби з геополітичними загрозами, особливо з Росією та Китаєм.

NDAA включає 300 мільйонів доларів для ініціативи зі сприяння безпеці України та підтримки ЗСУ, 4 мільярди доларів для Європейської оборонної ініціативи та 150 мільйонів доларів для співпраці у галузі безпеки у країнах Балтії.

При цьому з узгодженої версії проекту бюджету раніше були виключені ініціативи щодо санкцій проти газопроводу "Північний потік - 2", суверенного боргу РФ та можливості запровадження рестрикцій щодо 35 росіян, включаючи міністрів, великих російських бізнесменів, громадських діячів, журналістів.

Що стосується Китаю, законопроект включає 7,1 мільярда доларів на Тихоокеанську ініціативу стримування та заяву Конгресу про підтримку захисту Тайваню, а також заборону Міністерству оборони на закупівлю товарів, вироблених з використанням примусової праці в китайському регіоні Сіньцзян.

NDAA ініціює створення комісію з 16 членів для аналізу війни в Афганістані.

Додамо

Адміністрація президента США Джо Байдена навесні запитувала у Конгресу, який контролюється демократами, на оборонні потреби 753 млрд доларів. У ході консультацій ця сума була збільшена. Обсяг оборонного бюджету на 2021 рік становив близько 740 млрд доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу