bayden-nazvav-khto-stane-novim-komanduvachem-obyednanikh-zbroynikh-sil-nato-v-yevropi

Байден назвав, хто стане новим командувачем Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі

 • 194093 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Генерал Крістофер Каволі, нинішній глава збройних сил США в Європі та Африці, був призначений президентом Джо Байденом на посаду вищого генерала США в Європі на посаду глави Європейського командування США, заявив у вівторок міністр оборони США Ллойд Остін. Про це інформує УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Каволі візьме на себе відповідальність близько 100 000 американських військових з усіх служб, дислокованих в Європі, оскільки росія продовжує вести війну проти України.

Якщо буде підтверджено, він буде відповідати за щоденні військові зусилля США щодо оцінки дій російських військових у Європі та нагляду за постачанням зброї США та союзників в Україну. Європейське командування доклало значних зусиль для координації запитів України на озброєння та допомоги в роботі, щоб побачити, що можуть надати як США, так і союзники. Поставки зброї постійно надходять по східному флангу НАТО, де їх забирає український персонал і ввозить в країну залізницею або вантажівкою.

Сили Європейського командування також розпочали навчання невеликої кількості українських військ за межами країни на ключових системах, таких як буксирувана артилерія.

Речник НАТО Оана Лунгеску підтвердила у Twitter пізніше у вівторок, що Північноатлантична рада альянсу схвалила кандидатуру Каволі на пост Верховного головнокомандувача Об’єднаних сил НАТО в Європі. У цій ролі він буде наглядати за військово-повітряними силами НАТО, які регулярно літають по Європі, щоб відстежувати російські літаки, особливо коли вони літають без ідентифікації.

Він замінить генерала ВПС Тода Волтерса, який планує вийти у відставку.

Додамо

Каволі володіє російською мовою і обіймав посаду директора з Росії в штабі голови Об'єднаного комітету начальників. Він також проходив бойову подорож у західному Афганістані і має великі знання про наземні бойові дії.

Українські Національні Новини

Новини Світу