bayden-anonsuvav-noviy-dialog-iz-putinim-u-kremli-ne-znayut-pribliznoyi-dati-peregovoriv

Байден анонсував новий діалог із Путіним: у Кремлі не знають приблизної дати переговорів

 • 28163 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден під час спілкування з журналістами у середу анонсував нову розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Він зазначив, що сподівається найближчим часом провести діалог. Водночас прессекретар Путіна Дмитро Пєсков у коментарі ТАСС заявив про відсутність уявлення щодо термінів нової розмови двох лідерів, пише УНН.

Деталі

"Поки що немає", — відповів він на запитання, чи є уявлення щодо можливих термінів нової бесіди лідерів Росії та США.

Водночас деякі російські видання повідомляють, що прессекретар Путіна також заявив журналістам, що нові переговори президентів можуть відбутися до кінця 2021 року.

Як повідомляють ЗМІ, президент США Джо Байден, відповідаючи на запитання кореспондентів про необхідність нового саміту Америки та Росії, а також про зустрічі з Путіним у майбутньому, заявив: "Ми розмовлятимемо протягом тривалого часу".

Додамо

Попередні переговори Путіна та Байдена відбулися 7 грудня цього року на тлі ситуації із нарощуванням російських військ на українсько-російському кордоні. Відеорозмова президентів тривала 2 години.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США та їхніх союзників, що НАТО не розширюватиметься далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

Як заявив радник США з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу за підсумками переговорів Путіна та Байдена, Джо Байден не пішов на поступки Володимиру Путіну щодо гарантій не дозволити Україні вступити до НАТО.

Українські Національні Новини

Політика