b-obama-siriyi-potribna-obyektivna-mizhnarodna-grupa-sposterigachiv

Б.Обама: Сирії потрібна об'єктивна міжнародна група спостерігачів

 • 7844 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Неупереджена міжнародна група спостерігачів повинна почати працювати в сирійському місті Алеппо. Таку думку висловив на прес-конференції президент США Барак Обама, передає УНН з посиланнням на ТАСС.

США підтримують пропозицію Франції про розміщення спостерігачів ООН в Алеппо

Президент Туреччини вказав на необхідність дотримуватися перемир'я в Алеппо

В свою чнргу, Чуркін прокоментував пропозицію Франції розмістити в Алеппо місію ООН.
Він додав, що його країна "продовжить працювати в Раді Безпеки ООН для розблокування ситуації в місті.
Як зазвичай, Обама поклав провину за нинішню трагедію на "сирійський режим і його союзників - Росії та Ірану". Про застосування відповідних заходів він не згадував.

Б.Обама заявив, що переконаний, що діяв у Сирії правильно.

"Не можу сказати, що ми досягли успіху, - сказав глава чинної адміністрації. - Але підхід у нас був правильний, якщо виходити з того, що ми могли зробити".

Б.Обама вважає, що єдиною альтернативою його стратегії могла бути тільки окупація Сирії наземними силами. А це, на його переконання, суперечило б інтересам США.

На питання про те, чи згоден він з пропозицією про створення в Сирії "безпечних зон", господар Білого дому відповів, що їх хтось повинен охороняти, причому на сирійській території, де США діють без згоди уряду країни. Він також сказав, що готовий допомагати будь-якими порадами" по Сирії обраному президенту США Дональду Трампу, якщо такі будуть затребувані.

Українські Національні Новини

Новини Світу