azov-maye-nadiyu-na-deblokadu-mariupolya-chi-evakuatsiyu-cherez-tretyu-krayinu

"Азов" має надію на деблокаду Маріуполя чи евакуацію через третю країну

 • 166501 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Захисники Маріуполя сподіваються на деблокаду міста, або організацію евакуації через третю сторону. Про це розповів заступник командира полку "Азов" Святослав Паламар в ефірі всеукраїнського телемарафону, пише УНН.

Цитата

"У нас є надія на те, що політичним методом або військовим все ж таки місто деблокують, або ж, якщо не буде такої можливості, то, ми впевнені, що є можливість третьої сторони евакуювати весь гарнізон звідси, який до сих пір тримає оборону. Я говорю про те, що така практика в історії була, коли військовослужбовці зі своєю стрілецькою зброєю їдуть на територію іншої країни, і потім повертаються до себе додому. Я впевнений що такі країни рішення за дипломатами", - зазначив Паламар.

"Але те, що пропонує росія – здаватись у полон – ми не збираємось", - додав він.

Деталі

На питання про те, чи готовий «Азов» погодитись на евакуацію, військовий відповів ствердно.

"У нас є багато поранених, важких поранених, яким ми не можемо надати належну медичну допомогу. У нас є вбиті побратими-воїни, тіла яких потрібно віддати родичам, щоб поховати їх з почестями, і також є ще військові, які тримають оборону, мужньо воюють з ворогом, але 51 день фронту на 360 градусів – це виснажує", - розповів він.

Заступник командира полку зазначив, що такою третьою стороною, зокрема, може виступати Туреччина.

Евакуація цивільних з Маріуполя

Зі слів Паламара, "Азовці" мали змогу поспілкуватись з мирними громадянами, які залишаються в Маріуполі. Він повідомив, що маріупольці не мають бажання виходити з міста по коридору, який сьогодні оголосила росія.

"Звісно вони бояться, оскільки вони навіть не можуть вийти, тому що інтенсивні обстріли – стріляють ракетами, ракети потрапляють у будинки, є завали, людей багато і вони просто не мають змоги вийти з бункерів. Але найголовніше – немає гарантій, цивільним ніхто до сих пір не надав гарантій. Ми просимо та закликаємо, з перших днів війни, з перших днів оточення я закликаю весь світ та прошу, щоб цивільним надали гарантії безпечного виходу з міста. Станом на зараз поки що жодних гарантій третьої сторони не надають", - повідомив він.

Крім того, зі слів військового, цивільні добре знають, що роблять російські війська на території Маріуполя, і що "вірити росіянам просто неможливо".

Нагадаємо

Раніше сьогодні у Держдепі США заявили, що союзники по НАТО можуть бути залучені до створення безпечного проходу цивільних осіб з Маріуполя.

Українські Національні Новини

Суспільство