avstriya-maye-namir-prodovzhiti-kontrol-na-kordonakh-cherez-teroristichnu-zagrozu

Австрія має намір продовжити контроль на кордонах через терористичну загрозу

 • 7858 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. У Відні планують на півроку продовжити прикордонний контроль з Угорщиною і Словенією. Одна з причин - зберігається терористична загроза. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Австрія планує продовжити прикордонний контроль з Угорщиною і Словенією до листопада 2019 року. Це буде зроблено, щоб ефективніше боротися з нелегальною міграцією.

"Так, ми хочемо продовжити цей контроль ще на півроку. Ми відправимо лист до Єврокомісії наступного тижня. Ми не самотні, інші країни зроблять так само, і це наше право", - заявив міністр внутрішніх справ Австрії Херберт Кікль.

За його словами, в Австрії фіксується триваюче збільшення потоку нелегальних мігрантів. Крім того, зазначив міністр, високою залишається прихована загроза тероризму. "Поразка терористичної організації" Ісламська держава "може спричинити собою поверненням бойовиків із зон військових дій в Сирії і Іраку в місця їх проживання в Європі", - вказав кикл.

Міністр закликав Євросоюз також приділити підвищену увагу так званим "балканським маршрутам" нелегальної міграції.

Формально контроль на внутрішніх кордонах європейських держав, що входять в Шенгенську зону, дозволяється лише у виняткових випадках. Однак Австрія, Німеччина і ще низка європейських країн ввели контроль на своїх кордонах у розпал міграційної кризи у вересні 2015 року.

Нагадаємо, проти ночі 9 липня 2018 року Австрія ввела тимчасовий контроль в'їзду на ключових прикордонних контрольно-пропускних пунктах. Зокрема, це торкнулося ділянки автобану між німецьким Кіферсфельденом і австрійським Куфштайном і КПП Бреннер на кордоні між італійською автономною провінцією Південний Тіроль і федеральною землею Австрії Тіроль.

Українські Національні Новини

Новини Світу