avakov-italiyskogo-zhurnalista-rokelli-vbili-separatisti-a-ne-natsgvardiyets

Аваков: італійського журналіста Рокеллі вбили сепаратисти, а не нацгвардієць

 • 20167 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Громадянина Італії Рокеллі вбили сепаратисти на окупованій території, куди він потрапив незаконно, а не боєць Національної гвардії Віталій Марків. Як повідомляє Департамент комунікації МВС України, про це сьогодні заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, коментуючи початок судового процесу над Марківим в італійській Пізі, передає УНН.

"Ми офіційно передали італійському міністру закордонних справ через Посольство Італії інформацію про те, що це не могло бути з боку нашого солдата. Попри це, Віталій Марків вже рік знаходиться під арештом. Коли мова йде про журналістів, які працюють на території конфлікту, то ми готові бути уважними і визначити особливі процедури, коли вони потрапляють в зону конфлікту для об'єктивного висвітлення подій", - сказав Аваков.

Нагадаємо, 30 червня 2017 року у Італії затримали заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення НГУ імені Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа за підозрою у вбивстві фоторепортера громадянина Італії Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова поблизу м. Слов'янськ у травні 2014 року.

Також варто зазначити, що раніше міністр внутрішніх справ заявляв, що готовий дати свідчення в італійському суді на захист сержанта Національної гвардії Віталія Марківа.

Як повідомляв УНН, у липні минулого року в Італії відбувся допит В.Марківа, який тривав шість годин.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП