avakov-dopuskaye-destabilizatsiyu-situatsiyi-radikalami-pid-chas-viboriv

Аваков допускає дестабілізацію ситуації радикалами під час виборів

 • 8318 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Дестабілізація ситуації з боку радикальних груп під час першого туру виборів можлива, якщо буде таке рішення одного з кандидатів у президенти. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час зустрічі з представниками Світового Конґресу Українців та Національного демократичного інституту (США), які є спостерігачами на виборах, передає УНН з посиланням на Департамент комунікації МВС України.

За словами Арсена Авакова, ризик дестабілізації ситуації після першого туру виборів все ж існує, але такий розвиток подій можливий лише за рішенням окремих кандидатів:

"Ризиком може бути рішення одного зі штабів кандидатів у разі, якщо розрив між ними виявиться невеликим і буде багато звернень про порушення. У такому випадку ними можуть бути використані радикальні групи, а потім в ситуацію може втрутитися країна-агресор і це може стати набагато більшим ризиком", - наголосив Аваков.

Втім, при цьому міністр завірив, що МВС впорається з такими викликами, оскільки у відомства достатньо сил запобігти такій ситуації будь-де.

"У нас немає ніяких ризиків від радикальних груп ні під час, ні після виборів. І навіть, якщо щось станеться на окремій виборчій дільниці, це буде локалізовано дуже швидко. У нас достатньо сил, а в них немає сил чинити опір", - підкреслив глава МВС.

При цьому, він відкинув звинувачення в тому, що саме МВС керує діями окремих радикальних груп. На його думку, цей "міф" більше пов'язаний з емоціями та політикою, а також з бажанням деяких політиків "змістити акценти".

Нагадаємо, на початку березня внаслідок сутички у Черкасах між представниками Національного корпусу та поліцейськими, які несли службу із забезпечення громадського порядку, до лікарні звернулися 22 поліцейських, 19 з них госпіталізували.

Станом на ранок, працівники поліції перебували у стабільному стані.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу: за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) КК України.

Українські Національні Новини

Політика