auditor-u-fk-dinamo-bezlad-klub-mozhe-pripiniti-svoye-isnuvannya

Аудитор: у ФК "Динамо" - безлад, клуб може припинити своє існування

 • 42043 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Кандидат економічних наук, аудитор Віталій Шеремета висловив свою думку щодо економічної моделі київського "Динамо", передає УНН із посиланням на YouTube-канал уболівальників ФК.

За його словами, власник ФК - Ігор Суркіс - сприймає "Динамо" як бізнес. Але це не його бізнес, говорить Шеремета.

"Він не закінчив будувати клуб з нуля. Він взяв у 1993-му році готовий бренд. Не факт, що якби у клубі залишився Безверхий (1-й президент ФК "Динамо" Київ - ред.) - було б гірше. Не факт, що якби клуб був побудований за подобою "Барселони", де президента обирають уболівальники, було б гірше", - заявив він.

Шеремета додав, що за минулі роки у клубі нічого не змінилося.

"Як був безлад, так він і залишився. У "Динамо" повинен бути прозорий аудит і прозорі фінанси. Прозорим має бути все.

У Суркісів була така можливість зробити це ще у 1993-му році. Вони побудували іншу модель, у якій на інших юридичних особах знаходяться активи, максимально використовуються офшори, де мінімізуються податки. Якщо хтось захоче розібратися, що відбувається у клубі, то прогнози несприятливі, тому що це може привести до того, що "Динамо" Київ, як юридична особа у тому вигляді, в якому вона зараз перебуває, може припинити своє існування. І це через Суркісів. Це вони взяли бренд і зробили з нього офшорну компанію. При нормальному аудиті клуб може бути просто зруйнований", - заявив аудитор.

Шеремета також зазначив, що клубна структура менеджменту і управління є дуже хиткою і вразливою. І у цьому, за його словами, винні Суркіси.

"У "Динамо" є спеціальна людина, яка з самого початку веде особисті та клубні фінансові справи Суркісів (перший віце-президент - Віталій Сівков - ред.). Вони йому довіряють, і він займається цими схемами. Всі вони допотопні, вони легко розкриваються. Їх всі знають і у судах можуть відбутися дуже нехороші речі для "Динамо". Вони до цього довели", - підкреслив він.

Довідка УНН: Віталій Шеремета є власником аудиторської фірми "Фармаудит". Діяльність компанії зосереджена в області бухгалтерського обліку та аудиту, консультацій з оподаткування.

Раніше Шеремета працював в компанії Deloitte, що об'єднує фахівців, які працюють у незалежних фірмах і забезпечують надання послуг в області аудиту, управлінського і фінансового консультування, управління ризиками, оподаткування і супутніх послуг.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, між президентом "Руху" і Суркісом стався конфлікт через гроші та глядачів.

Українські Національні Новини

Спорт