ataka-19-grudnya-bula-naybilshoyu-za-kilkistyu-shakhediv-povitryani-sili

Атака 19 грудня була найбільшою за кількістю "шахедів" - Повітряні сили

 • 1962257 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. З 7 грудня було збито 67 дронів-камікадзе іранського виробництва «Shahed». Окупанти крайній раз запустили по Україні найбільшу кількість дронів. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

«З Днем святого Миколая рашисти привітали нас одним з найбільших по шахедних обстрілах, по кількості мається на увазі, тому що 35 БПЛА ударних було випущено по території України. Таку кількість «Шахедів» вони ще не випускали. І маємо з 7 грудня 67 збитих БПЛА цього типу. Це лише збитих, не всі вдається збивати», - розповів Ігнат.

Деталі

Він розповів, що росіяни наразі почали застосовувати інші локації для запуску «Шахедів».

«Зараз вони застосовують («Шахеди» - ред.) з іншої локації, раніше це був окупований Крим та Херсонська область. Зараз вони перемістили точки запуску у Краснодарський край, це східне узбережжя Азовського моря, саме з відти, цього напрямку «Шахеди» летять», - зазначив Ігнат.

Доповнення

У ніч з 18 на 19 грудня 2022 російські окупаційні війська атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва “Shahed-136/131”. Загалом із 35 дронів ППО "відмінусувало" 30 одиниць.

Президент Зеленський повідомляв, що росія отримала у новій партії від Ірану 250 “шахедів”.

Українські Національні Новини

Війна