aryev-zayaviv-pro-nastupniy-biy-v-parye-pislya-rishennya-venetsianki

Ар’єв заявив про наступний "бій" в ПАРЄ після рішення Венеціанки

 • 9333 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. У Парламентській Асамблеї ради Європи розглянули лише одне заперечення повноважень російської делегації, друге відправили у Венеціанську комісію для отримання правових висновків, які можуть стати підставою для "наступного бою" з росіянами в ПАРЄ у січні 2020. Про це повідомив народний депутат України Володимир Ар’єв у Facebook, передає УНН.

"Тепер, коли емоції з повернення РФ по ПАРЄ трохи вщухли, мушу сказати важливу річ: війна не програна. І не лише через те, що внаслідок моєї вимоги таємного голосування Слуцького провалили на посаду віце-президента ПАРЄ. Головне в іншому. Заперечень повноважень російської делегації було 2. Розглянули і провалили лише одне", - повідомив Ар’єв.

Він зазначив, що його заперечення було з процедурних ознак - через наявність в делегації РФ підсанкційних депутатів та депутатів, обраних незаконними голосами мешканців Криму в загальноросійському окрузі за партійними списками.

"І саме це заперечення залишилося! Росіяни, які обіцяли, що не братимуть участь в роботі ПАРЄ до повного підтвердження повноважень, збрехали і проковтнули цей факт. Завдяки нам з Сергієм Кіралом, питання легітимності депутатів Думи, обраних голосами кримчан, регламентний комітет ПАРЄ відправив у Венеціанську комісію для отримання правових висновків. І це спричинило неабияку біганину в Раді Європи. Вчора проросійські сили намагалися зірвати цей сценарій, але безуспішно. Ми не дали", - пояснив депутат.

На його думку, для Венеціанської комісії рішення щодо російської делегації стане тестом на принципи, а для України - шансом отримати справедливу правову оцінку участі кримчан в російських виборах і наслідків цієї участі.

"Наступний бій може бути у січні 2020, але це залежить від рішення Венеціанки. Ну і роботи українських дипломатів і юристів в цьому напрямку. Ми, як парламентарі, зробили все що змогли, коли запустили цю історію і підвісили росіян на гачок. Далі буде", - додав він.

Як повідомляв УНН, ПАРЄ цього тижня повернула повноваження делегації РФ в повному обсязі.

Українські Національні Новини

Політика