arakhamiya-poyasniv-chomu-u-sluzi-narodu-ne-bulo-zgodi-schodo-areshtu-dubnevicha

Арахамія пояснив, чому у "Слузі народу" не було згоди щодо арешту Дубневича

 • 15219 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Значна частина фракції "Слуга народу" не підтримала питання щодо затримання й арешту народного депутата Ярослава Дубневича під час голосування в парламенті, оскільки начебто відповідні документи містили юридичні помилки. Про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія журналістам у кулуарах парламенту, передає кореспондент УНН.

"Кажуть, що оформлена ця справа не таким чином, як вони звикли бачити. Ми на фракції ухвалили рішення, що будемо голосувати "за", але є рішення фракції, а є рішення окремих народних депутатів. Депутати, більшість з яких є юристами та адвокатами, сказали, що підтримають голосування за зняття недоторканності, щоб надати правоохоронним органам всі належні інструменти для ведення слідчого процесу", - сказав Арахамія.

Відповідно до результатів голосування, за арешт і затримання Дубневича проголосували лише 208 членів фракції СН, тоді як так звана група Коломойського у фракції (зокрема члени Комітету з питань фінансів, податкової і митної політики, які вже потрапляли до скандалу в Раді, Олександр Дубинський і Ольга Василевська-Смаглюк) ці питання не підтримали.

Нагадаємо, сьогодні парламентарі ухвалили рішення про зняття недоторканності з народного депутата Ярослава Дубневича й дали дозвіл на його затримання й арешт. Дубневичу вже повідомили про підозру

Раніше у ГПУ зазначали, що досудовим розслідуванням НАБУ за процесуального керівництва САП зібрано достатньо доказів для повідомлення народному депутату про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці діяння спричинили збитки у розмірі 93 млн 277 тис. грн.

Українські Національні Новини

Політика