arabskiy-boyovik-ubiv-schonaymenshe-5-lyudey-u-peredmisti-tel-aviva

Арабський бойовик убив щонайменше 5 людей у передмісті Тель-Авіва

 • 168141 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Арабський стрілець убив щонайменше п'ятьох людей у ​​передмісті Тель-Авіва у вівторок, перш ніж він був смертельно поранений, повідомила національна служба швидкої допомоги, внаслідок третього нападу зі смертельним наслідком в Ізраїлі за останній тиждень. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Цитата

"Ізраїль зіткнувся з хвилею кривавого арабського терору", - написав прем'єр-міністр Нафталі Беннет у Твіттері після стрілянини в Бней-Браку, єврейському ультраортодоксальному місті на околиці комерційної столиці Ізраїлю.

Деталі

Внаслідок стрілянини раніше, 11 людей було вбито арабськими бойовиками в Ізраїлі за останній тиждень, що стало різким сплеском нападів на вулиці міста за останні роки.

Аматорська відеотрансляція ізраїльських телеканалів показала чоловіка, одягненого в чорне, що наводить автомат та йде дорогою в Бней-Браку.

У повідомленнях ізраїльських ЗМІ з посиланням на неназваних співробітників служби безпеки говориться, що нападник був палестинцем із села неподалік міста Дженін на окупованому Західному березі.

У Бней-Браку свідки повідомили, що бойовик почав стріляти по балконах квартир, а потім по людях на вулиці та в машині.
Служба швидкої допомоги "Маген Давид Адом" повідомила, що він застрелив п'ятьох людей.

"Терорист ліквідований", - заявив представник швидкої допомоги Закі Хеллер. За даними поліції, правоохоронці застрелили стрільця.

Заяв про відповідальність за напад не надходило.

Доповнення

Ізраїльські офіційні особи попередили про сплеск нападів у квітні напередодні священного для мусульман місяця Рамадан, періоду, коли насильство спалахувало у минулому, коли Східний Єрусалим, захоплений Ізраїлем під час війни 1967 року, став координаційним центром напруги.

Минулого тижня арабський громадянин Ізраїлю вбив чотирьох людей внаслідок нападу з ножовими пораненнями та тараном автомобіля в південному місті Беер-Шева, перш ніж його застрелили перехожі. Ізраїльська влада заявила, що він симпатизував "Ісламській державі".

У неділю, коли на півдні Ізраїлю проходив ізраїльсько-арабський саміт, нападник араб, мешканець міста на півночі країни, застрелив двох поліцейських у Хадері, місті приблизно за 50 км на північ від Тель-Авіву. Інші офіцери застрелили нападника.

"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за теракт у Хадері.

Українські Національні Новини

Новини Світу