ap-spivrobitnik-naftogazu-zbirayetsya-dati-svidchennya-u-spravi-dzhuliani

AP: співробітник Нафтогазу збирається дати свідчення у "справі Джуліані"

 • 10949 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Федеральні прокурори у США планують взяти свідчення у одного із топ-менеджерів НАК "Нафтогаз України" в межах розслідування ділових відносин особистого адвоката президента США Дональда Трампа Руді Джуліані і двох бізнесменів - Лева Парнаса та Ігоря Фрумана, передає УНН із посиланням на Associated Press.

За інформацією видання, у вівторок, 20 листопада, адвокат співробітника компанії Андрія Фаворова підтвердив, що той збирається добровільно зустрітися з Міністерством юстиції США.

"Міністерство юстиції запросило зустріч. Він погодився і добровільно прибуде з державними адвокатами. Наразі було б недоречно коментувати все інше", - сказав AP адвокат Фаворова Ланні Бройєр.

Бройєр відмовився повідомити, коли і де Фаворов, який, як вказано, має подвійне громадянство США та Росії і проживає в Україні, буде зустрічатися з прокурорами.

Джим Марголін, представник прокуратури США в Південному окрузі Нью-Йорка, від коментарів відмовився.

Нагадаємо, 7 жовтня у AP повідомили, що Парнас і Фруман домагалися навесні цього року зміни керівництва в українській компанії Нафтогаз і укладення вигідних контрактів з компаніями, контрольованими прихильниками президента США Дональда Трампа. 

Так, за інформацією джерел агентства, місце глави правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва повинен був зайняти директор з інтегрованого газового бізнесу компанії Андрій Фаворов.

Як повідомлялося раніше в УНН, у США оголосили про арешт двох бізнесменів з Флориди, які мають українські і білоруські корені Льва Парнаса і Ігоря Фрумана за звинуваченням в незаконному фінансуванні виборчої кампанії президента США Дональда Трампа. 

Українські Національні Новини

Новини Світу