amku-skasuvav-tender-schodo-remontu-volinskikh-dorig-cherez-sumnivnogo-peremozhtsya-torgiv

АМКУ скасував тендер щодо ремонту волинських доріг через сумнівного переможця торгів

 • 9788 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Волинська служба автодоріг визначила переможцем тендеру компанію без техніки і забезпечення тендерної пропозиції. Про це йдеться в рішенні Антимонопольного комітету України, який скасував результати торгів щодо ремонту траси Н-22 Устилуг-Рівне, передає УНН.

АМКУ визначив, що компанія "Луцькавтодор-сервіс", яка належить колишньому голові Волинської служби автодоріг і регулярно стає переможцем тендерів цієї організації, в цей раз безумовно не відповідала тендерній документації відразу за декількома пунктами.

Зокрема, "Луцькавтодор" став переможцем торгів, незважаючи на відсутність дорожньої техніки для ремонту доріг і простроченої банківської гарантії. При цьому йдеться про тендер на 240 млн грн.

АМКУ пояснив, що зазначені порушення тендера повинні були стати підставою для відмови "Луцькавтодор-сервіс" брати участь в торгах. Але Служба автодоріг у Волинській області не тільки допустила компанію до тендеру, а й визначила її переможцем.

Такі дії Служби є дискримінаційними, а результати торгів повинні бути скасовані, визначили в АМКУ.

Вказану ситуацію прокоментував експерт В'ячеслав Коновалов. Він пояснив, що зловживання повноваженнями в службах автомобільних доріг - явище повсюдне.

"Дискримінація учасників на догоду "своїм компаніям" в дорожній сфері відбувається постійно. Місяць тому був скандал, коли начальника Полтавського облавтодору ганебно вигнали, в Сумах нещодавно була аналогічна ситуація. Тепер - Волинська служба автодоріг. Служби автодоріг повинні нести відповідальність за дискримінацію. Винних повинні карати і ніяк інакше", - сказав він.

Нагадаємо, правоохоронці запідозрили Волинську службу автодоріг в розтраті 100 млн грн державних коштів. При цьому голова тендерного комітету служби придбав в минулому році шість земельних ділянок та два авто.

Українські Національні Новини

Суспільство